Kinderen Holwierde in de ban van de berenjacht

HOLWIERDE Kinderen in het dorp Holwierde zijn helemaal in de ban van de berenjacht. Pluchen beren, wel te verstaan.

Sinds maandag komen er op allerlei plekken steeds meer beren bij te hangen en te staan. Het idee is van Marloes Lenting, die in deze bijzondere tijden de kinderen wat vertier wil bieden. „Naast al het zorgelijke nieuws, is het tijd voor iets luchtigs én iets te doen voor de kinderen,” vertelt Marloes.

Facebookpagina

„Het idee slaat aan, want het wordt door heel het dorp goed opgepakt. Al snel kwamen de aanmeldingen op de facebookpagina ‘berenjacht Holwierde. De foto’s van de beren worden gedeeld en er wordt enthousiast op gereageerd. Er staan veel beren in het dorp. Ook bewoners van huizen waar geen kleine kinderen meer wonen, doen actief mee. Ook de juf, die elders woont, heeft een beer op in het dorp opgehnagen. Dit is voor de kinderen extra speciaal en zo is er ook een beetje contact.”

Speurtocht

De berenjacht, een soort van speurtocht om de meeste beren te vinden, gebeurt op veilige wijze, met inachtneming van de regels die de verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan. „Uiteraard is er extra aandacht besteed aan de maatregel om 1,5 meter afstand te houden,” legt Marloes uit. „Bij deze activiteit hoeft dit geen probleem te zijn. De kinderen hoeven ook niet allemaal tegelijk de deur uit, maar op momenten dat het hen of hun ouders uitkomt.”

Hele dorp leeft mee

Voor de jacht worden de knuffelberen, al dan niet voorzien van een leuk berichtje, bij voorbeeld aan een boom in de tuin gehangen. Het hele dorp leeft met de jacht mee. „Er wordt veel gezwaaid. Iedereen weet dat de mensen op berenjacht zijn. Er is, ondanks alle ellende, plezier door een simpel uit te voeren project.”

Het is overigens niet de bedoeling dat iedereen nu van buitenaf naar Holwierde reist om mee te doen. „We willen zeker niet bereiken dat Holwierde vol loopt met berenjagers, maar misschien is het ook wel een leuk idee voor andere dorpen. We moeten elkaar toch een beetje bezig houden en onze zinnen verzetten.”