Afscheid gemeente Delfzijl met feest Oetbroezen en boek

DELFZIJL In woners van de gemeente Delfzijl,die op 1 januari 2021 ophoudt te bestaan, krijgen bij het afscheid onder andere het Oetbroezen-feest en een boek aangeboden.

Er is een afwisselend programma opgesteld waarin de gemeente ruimte biedt aan diverse groepen betrokkenen om afscheid te nemen. Het gaat dan om inwoners, politici (gemeenteraad), bestuurders en medewerkers. Het gezamenlijke verleden dragen deze groepen mee naar de nieuwe gemeente Eemsdelta.

Oetbroezen

Voor alle inwoners is er aan het einde van het jaar een Oetbroezen-feest, een feest geschoeid op de leest van het nieuwjaarsfeest 'Nait soezen moar Broezen', rondom het Plein Molenberg, samen met de betrokken ondernemers.

De verhalen van Delfzijl

Verder krijgen inwoners 'De verhalen van Delfzijl' (beknopte Delfzijlster geschiedenis) in boekvorm aangeboden, waarvoor belangstellende inwoners zich kunnen inschrijven. Van deze verhalen wordt een compacte expositie gemaakt die beschikbaar komt voor verzorgingshuizen en verpleeghuizen. De tentoonstelling is ook in het gemeentehuis te zien.

In reguliere, bestaande activiteiten van raadsleden, bestuur en medewerkers is ruimte voor het afscheid nemen van de oude gemeente.

De kosten van alle activiteiten voor het afscheid nemen vallen onder de reguliere begroting.