Von Oy optiekdagen met nieuwste biometrische brillenglazen

APPINGEDAM De Von Oy Optiekdagen zijn op 19, 20 en 21 maart. Vanwege de te verwachten drukte komt de speciale DNEye Pro caravan van Rodenstock deze drie dagen naar Appingedam.

Iedereen kan op afspraak langskomen voor een DNEye Pro oogonderzoek in onder andere deze speciale caravan.

Wie vroeger naar de opticien ging, kreeg een vrij eenvoudige oogmeting. Je had een min- of een plusafwijking en dat was het wel zo’n beetje. Later kwamen daar cilinder en prisma bij.

Dankzij de baanbrekende B.I.G. Vision technologie van glasleverancier Rodenstock van Von Oy is de Damster opticien tegenwoordig in staat om met de DNEye scanner uw oog op microniveau in kaart te brengen. Dat betekent een grote stap voorwaarts.

Nieuwste scanner in oogmeetruimte

Bij Von Oy Optiek in Appingedam staat de nieuwste DNEye scanner in de oogmeetruimte. Daarmee gaat Von Oy verder dan de huidige standaarden binnen de optiekbranche. Met de DNEye scanner meten zij de vorm en lengte van uw ogen, deze zijn net zo individueel als uzelf. Dit geldt ook voor de locatie van het scherp-zicht centrum, deze varieert van persoon tot persoon.

„Dit betekent dat als we u scherp zicht willen bieden, we brillenglazen moeten maken die gebaseerd zijn op de nauwkeurige gegevens van elk individueel oog,” vertelt opticien Cris Mulder. „Het resultaat: er kunnen biometrische brillenglazen gemaakt worden die gebaseerd zijn op de biometrie van uw individuele ogen. Brillenglazen die u het allerscherpste zicht bieden in alle lichtomstandigheden. We noemen deze brillenglazen B.I.G. Biometric Intelligent Glasses.”

„B.I.G. Vision biedt grote voordelen zoals: optimaal zicht overdag, tijdens de schemer en ’s nachts, een scherper zicht dan voorheen, een groter visueel comfort vergeleken met de oude bril, u kunt meer contrast waarnemen en de aanpassingstijd van uw ogen is korter. Dus heeft u meer kijkcomfort.”

Tijdens de Von Oy Optiekdagen kunnen bezoekers kennismaken met de allereerste hypernauwkeurige multifocale glazen, gebaseerd op een volledig biometrisch oogmodel, oftewel B.I.G.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan via: www.vonoy.nl of 0596-622491.

„Mocht na onderzoek blijken dat wij uw zicht kunnen verbeteren met de B.I.G. glazen, geven wij €100,- korting,”laat Mulder weten. „Tijdens de Optiekdagen ontvangt u ook nog eens 50% korting op uw nieuwe montuur bij aanschaf van nieuwe brillenglazen.