Provincie Groningen geeft 110.000 euro subsidie aan vier kunstprojecten waarin amateurs een grote rol spelen

De provincie Groningen geeft subsidie aan Popsport Groningen (15.000 euro), Aan de Andere Kant (50.000 euro), De Wijk de Wereld (30.000 euro) en Muziekfestival Delfzijl (15.000 euro).

Alle vier de projecten krijgen geld uit het potje ‘incidenteel cultuurbudget’, waarmee de provincie projecten wil ondersteunen die zich richten op actieve deelname van amateurs aan culturele activiteiten en op projecten ,,die op een vernieuwende manier het erfgoed presenteren”.

Aan de andere kant

De Stichting Gedeelde Verhalen maakt haar derde voorstelling van de trilogie ‘Aan de andere kant’, over de Moluks-Nederlandse geschiedenis. Amateurspelers en muzikanten werken hierin samen met professionele acteurs. De voorstelling is in de zomer van 2020 te zien op Kamp Westerbork waar in het noorden destijds het grootste Molukse kamp Schattenberg stond.

De Wijk de Wereld

In het project ‘De Wijk de Wereld’ gaan cultuurmakers de wijk in om verhalen van bewoners op te halen en die vervolgens te vertalen naar theater, muziek, film en dans. Samen met bewoners wordt hier een voorstelling van gemaakt die in de Stadsschouwburg te zien zal zijn.

Popsport

Popsport wordt georganiseerd door de Rijdende Popschool en stimuleert jong popmuziektalent in Groningen. Jonge talentvolle muzikanten, bands en producers worden ondersteund met een coachingsprogramma waardoor zij zich zowel op artistiek als zakelijk vlak kunnen ontwikkelen. Eén act uit Groningen krijgt de kans om door te stromen naar het landelijk netwerk van Popsport.

Muziekfestival Delfzijl

Het Muziekfestival Delfzijl wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd. Amateurmuzikanten in groepen, zoals harmonieorkesten, fanfares, slagwerkers en dweilorkesten uit de hele provincie komen twee dagen naar Delfzijl om zich te tonen aan een groot publiek.