Weer koffiedrinken bij Voedselbank Eemsdelta dankzij Kerstgelden medewerkers Teijin Aramid

DELFZIJL Aan cliënten van de Voedselbank Eemsdelta in Delfzijl kan weer een fatsoenlijke kop koffie worden aangeboden.

Dat hebben ze te danken aan de medewerkers van Teijin Aramid in Delfzijl. Drie vertegenwoordigers van het bedrijf, dat supersterke vezels maakt, hebben maandag het benodigde bedrag van 1200 euro aangeboden in het pand aan de Waddenweg 2 in Delfzijl. Het gaat om zogenoemde kerstgelden.

Goed doel

Bij Teijin Aramid is het gebruikelijk dat de waarde van de helft van het kerstpakket van de medewerkers ieder jaar wordt ingezet voor een goed doel. De medewerkers kunnen zelf een goed doel aandragen en de Ondernemingsraad beslist samen met het management team welk doel in aanmerking komt.

Op de locatie in Delfzijl is eind 2019 gekozen voor de Voedselbank. Omdat het oude koffiezetapparaat aan vervanging toe was, wilden ze bij de Voedselbank graag een nieuw dubbel koffiezetapparaat met vaste aansluitingen hebben.

Op deze manier kunnen ze alle cliënten een kop koffie aanbieden als ze voor de voedseluitreiking komen. Het koffie drinken heeft ook een sociaal karakter. Soms zijn de mensen al ruim op tijd voor de uitreiking aanwezig voor een praatje.