Radio Zijlstra in Appingedam sluit de deuren

APPINGEDAM Een van de oudste zaken van Appingedam, Radio Zijlstra aan de Sint Annastraat, sluit haar deuren per 1 maart.

Reeds voor het begin van de Tweede Wereldoorlog begonnen Jelle Zijlstra en zijn echtgenote Enka een elektronicazaak aan de Stationsstraat. In 1956 verhuisden ze naar het huidige pand aan de Dijkstraat/hoek Sint Annastraat. Dochter Ineke was al tijdens haar studie volop bij de zaak betrokken.

Van 1956 tot afgelopen 22 december bleef ze helpen met de verkoop, maar vooral hield ze zich bezig met de in- en verkoop van de handelswaren en met de verdere algehele administratie. Dat de zaken voorspoedig liepen was mede te danken aan wijlen de heer Harm Buitenweg. Als monteur van zowel wit- als bruingoed is hij bijna 40 jaar bij de zaak in dienst geweest.

Beginjaren 2000 maakten Ineke en Jelle-Peter, inmiddels afgestudeerd, van de zaak een VOF. Samen met de heren Huizinga en Rijzinga, respectievelijk bruin- en witgoedmonteurs liepen de zaken vele jaren lang voortreffelijk.

Herfst 2019 kwam de heer Huizinga met hartklachten buitenspel te staan. Op 22 december 2019 kwam Ineke plotseling te overlijden. Na veel wikken en wegen hebben Jelle-Peter en zijn vader Eisse besloten om de deuren van Radio Zijlstra definitief gesloten te houden.