Buiten schieten met luchtbuks bij HFT Groningen in Delfzijl

DELFZIJL Bij de vorig jaar opgerichte schietsportvereniging HFT Groningen gaat binnenkort het wedstrijdseizoen 2020 van start.

De vereniging telt inmiddels 11 enthousiaste leden en beoefent de discipline Hunter Field Target (HFT). Daarbij wordt met een luchtbuks geschoten op metalen klapdoelen. Een wedstrijdparcours wordt in de buitenlucht uitgezet en bestaat uit 30 tot 40 doeltjes. De nieuwe club heeft een mooi gelegen thuisbasis bij het Sportschietcentrum Delfzijl aan de Westerlaan 4 in Meedhuizen.

Meedoen aan NK

Hier wordt op dit moment nog iedere zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 indoor getraind op de 50 meter-baan. „Onze leden staan te popelen om straks weer lekker buiten te kunnen gaan schieten,” aldus initiatiefnemer Jos van der Maat. „Enkele leden gaan meedoen aan wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap”.

Hunter Field Target kent momenteel in Nederland een toenemende belangstelling. Nederlandse schutters zijn in 2019 zelfs Europees- en Wereldkampioen geworden in deze discipline. Geïnteresseerden zijn altijd van harte welkom om vrijblijvend bij HFT Groningen langs te komen en met deze sport kennis te maken. Meer informatie is te vinden op: https://www.hft-groningen.nl/