Compassion Café in Woltersum

WOLTERSUM in Café de Witte Brug in Woltersum wordt zaterdag 29 februari om 19.45 uur Compassion Café gehouden. Er is muziek van de Huisband uit Ten Boer.

Compassion is een organisatie die al meer dan 40 jaar actief is in bestrijding van armoede via kindsponsoring. Door kinderen op te nemen in een project krijgen ze scholing, toegang tot gezondheidszorg, dagelijks een warme maaltijd en mentale coaching. Zo worden ze voorbereid op een toekomst met een betaalde baan waardoor ze ontsnappen aan de cirkel van armoede waar generaties in verstrikt zijn geraakt.

Kindsponsoring Ethiopië

In september 2017 is er een nieuw kindsponsorproject van Compassion opgezet in een dorp in het noorden van Ethiopië. Dit is mogelijk gemaakt door een groep (veelal) Groninger ondernemers die het startbedrag voor dit project bij elkaar legde. Van deze ondernemers is een vijftal in het dorp gaan kijken nog diezelfde maand in 2017. Er werden contacten gelegd en de situatie werd vastgelegd. Vanaf dat moment konden kinderen starten in het project.

Ruim twee jaar later is een aantal van de ondernemersgroep opnieuw naar dit project in Ethiopië geweest. Ze zullen in Woltersum vertellen over hun eigen ervaringen, hoe Compassion werkt en hoe je zelf kunt bijdragen aan de strijd tegen armoede.