Stemmen op drie Delfzijlster kandidaten Nationale Vrijwilligersprijzen

DELFZIJL Het Vrijwilligerssteunpunt Delfzijl e.o. maakte enkele weken geleden al bekend dat de vrijwilligersorganisaties Voltigevereniging de Eemsrakkers, Zeekadetkorps Delfzijl en Dierenvoedselbank De Gouden Poot zijn genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2020 .

Nu roept het steunpunt het publiek op om te stemmen op deze inzendingen, zodat één van hen wellicht de winnaar van de Nationale Publieksprijs wordt.

Op http://www.vrijwilligerswerk.nl/nationalevrijwilligersprijzen/kandidatenstaan alle lokale initiatieven vermeld. Iedereen die wil stemmen, krijgt de vraag zich te registreren. De registratie is nodig om het stemmen eerlijk te laten verlopen. Alle gegevens wrde weer verwijderd, nadat de stemresultaten bekend zijn gemaakt. De stemknoppen zijn zichtbaar vanaf dinsdag 18 februari.

Het is mogelijk om 3 keer te stemmen, per initiatief kan er 1 stem worden uitgebracht. Er kan alleen worden gestemd op vrijwilligersinitiatieven, dus niet op passieprijsvrijwilligers of op vrijwilligers die zijn aangemeld voor de Gouden Venus van Milo.

Er kan gestemd worden tot en met 22 maart.

Winnaar

Het initiatief met de meeste stemmen wint. De winnaar wordt bekendgemaakt op 28 maart tijdens het We doen het samen festival. De prijsuitreiking wordt gepresenteerd door Irene Moors. Minister Hugo de Jonge reikt de prijzen uit. De jury bestaat onder andere uit VNG-voorzitter Jan van Zanen en minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink. De prijs is een geldbedrag van € 2.500,- ten behoeve van het vrijwilligersinitiatief.