Eindelijk weer een zege voor rugbyers Phoenix

DELFZIJL Na een reeks van nederlagen wist Phoenix zondag eindelijk weer eens een overwinning te behalen.

De wedstrijd tegen de Harlequins uit Oldenzaal was voor de toeschouwers een attractieve pot rugby, hetgeen niet gezegd kan worden van de weersomstandigheden. Ondanks de regen en de wind wisten beide ploegen veel te scoren maar was het uiteindelijk de thuisploeg DRC Phoenix dat met twee tries verschil een 39 – 29 overwinning behaalde.

In een heus degradatieduel waren beide ploegen niet op volle oorlogssterkte maar leken de omstandigheden bij aanvang van de wedstrijd niet verkeerd. Ondanks de wind, was de temperatuur aangenaam en leek het een prima rugbymiddagje te worden.

Messcherpe counters

De Harlequins begonnen goed aan de wedstrijd. Aanvallen van meerdere fasen werden opgezet en vooral de voorwaartsen waren voor Phoenix moeilijk af te stoppen. Het was echter Phoenix dat enigszins tegen het wedstrijdbeeld in de score wist te openen. Met messcherpe counters verraste Phoenix vervolgens de gasten uit Oldenzaal en een ruime voorsprong stond op het scorebord.

De Harlequins lieten het hier niet bij zitten en bleven goede aanvallen opzetten. Het was uiteindelijk dan ook verdiend dat de Harlequins met goede tries terug in de wedstrijd kwamen. Naarmate de eerste helft het einde naderde bleef het spelbeeld onveranderd. Beide ploegen hadden moeite in de defensie, maar aanvallend werd er goed gespeeld.

Na de korte rust gingen beide ploegen verder waarmee ze de eerste helft gestopt waren en dat was vol op de aanval spelen. Wat ook doorging was de regen. Langzaam maar zeker kreeg dit invloed op het spel van beide ploegen. Spelers kregen meer moeiten om de bal te controleren maar toch werden er over en weer mooie tries gescoord.