Zo creëer je een moderne tuin

Aangeboden door: hovenier-weetjes.nl

Is je tuin aan een opknapbeurt toe? Overweeg dan eens om je achtertuin op een moderne manier in te richten. Deze stijl is helemaal in en ook nog eens geschikt voor tuinen in alle formaten. Dankzij deze tips geef je jouw tuin meteen een moderne uitstraling.

Zorg voor strakke lijnen

Rechte lijnen en geometrische vormen zijn onmisbaar wanneer je voor modern gaat. Verdeel je tuin in allerlei verschillende vakken, bijvoorbeeld met behulp van borders, vlonders en je schutting. Ook je tuinbestrating loopt idealiter in rechte lijnen, waardoor je tuin een strakke uitstraling krijgt. Vind je het lastig om je tuin op een goede manier in te delen? Ga dan rond de tafel zitten met een tuinarchitect om een functionele en moderne tuin te ontwerpen.

Combineer verschillende materialen

Een tuin met alleen maar strakke lijnen oogt misschien wat simpel, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je zorgt voor meer afwisseling door verschillende materialen met elkaar te combineren. Combineer bijvoorbeeld betonnen tegels met houten borders, ga voor stoelen gemaakt van metaal en een schutting van riet. Stenen ornamenten, een waterelement en accessoires van kunststof maken je tuin compleet. Al deze materialen zorgen ervoor dat je tuin nog altijd natuurlijk aanvoelt, terwijl deze ook helemaal bij de moderne tijd past.

Houd de kleuren minimaal

Landelijke en klassieke tuinen staan bekend om hun grote bloembedden met talloze kleuren. In een moderne tuin is het juist belangrijk om je kleurgebruik te beperken. Dat betekent niet dat je geen kleur kunt gebruiken, maar kies één of twee hoofdkleuren die je vervolgens op verschillende plekken terug laat komen. Houd je van paarse bloemen? Plaats dan ook paarse accessoires in je tuin. Wees niet bang dat het eindresultaat saai zal zijn, want door te spelen met texturen houd je jouw tuin ontzettend levendig.

Zorg voor mooie verlichting

Een moderne tuin is niet compleet zonder bijpassende verlichting. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat je tuin er sfeervol uitziet, maar maakt je achtertuin ook functioneel in de avonden. Heb je enkele voetpaden in je tuin? Benadruk deze door spotjes aan de zijkanten te installeren. Daarnaast zijn zachte lichtjes tussen je bomen en planten ook onmisbaar voor een goede sfeer. Rondom je terras en andere zitjes zorg je het beste voor krachtige lampen die te dimmen zijn. Zo heb je altijd precies genoeg verlichting in je tuin.