Leerlingen Siddebuurtser school denken mee over hun toekomst in de (aardbevings)regio

SIDDEBUREN Zo’n 55 leerlingen van de Rutger Kopland School in Siddeburen hebben werkstukken gemaakt tijdens de projectweek van Goud Grunn.

Wethouder Peter Verschuren van de gemeente Midden-Groningen kwam donderdag langs om de werkstukken te bekijken.

Tijdens de projectweek Goud Grunn krijgen de leerlingen (gast)lessen over de Groninger aardbevingen en alles wat daarmee samenhangt. Zoals ondergrond, techniek, achtergrond gaswinning, schade, bevingsbestendiger, levensloopbestendig en energieneutraal bouwen en wonen. Ze gaan ook op excursie.

De ideeën liepen uiteen van het ontwerp van een welkomstboog bij het binnenrijden van de gemeente tot een manier vinden waarop je energie kunt opwekken met waterstof. Ook was er een robot ontworpen die bij de patiënten thuis komt om medicatie te brengen.

Verschuren was zeer onder de indruk van de ideeën die de leerlingen hadden. „Mooi om te zien dat door dit project de leerlingen met hun toekomst bezig zijn.”

Prijzen

De docenten nomineren de beste werkstukken van hun school voor een vakjury- en publieksprijs. Van de genomineerde projecten worden filmpjes gemaakt, waarop online gestemd kan worden.

De winnaars worden tijdens een feestelijk uitreiking op 12 juni bekend gemaakt. De ideeën van de jongeren worden zoveel mogelijk gedeeld metbestuurders, zodat zij die kunnen meenemen in hun plannen.

Meer op: www.rutgerkoplandschool.nl of www.vo-eemsdelta.nl.