Energie én geld besparen? Loppersum zoekt deelnemers voor proef met een coach die energiebesparende tips geeft

De gemeente Loppersum zoekt vijftig huishoudens die mee willen doen aan een proef met een ‘EnergieCoach’. Die coach geeft inwoners tips om energie te besparen. Daarnaast krijgen deelnemers een pakket met daarin ledlampen, tochtstrips en andere middeltjes om energieverbruik te verminderen.

Het project start in maart. Inmiddels hebben 20 mensen zich aangemeld. De deelnemers kunnen gratis meedoen en besparen zo op energie en geld, aldus de gemeente.

Wat is een energiecoach? Dat zijn zes vrijwilligers, die deelnemers bezoeken en begeleiden door bijvoorbeeld tips te geven over kleine aanpassingen in huis. Het doel is verduurzaming: energiezuiniger wonen en zo kosten besparen.

De afgelopen week zijn 300 huurders van Woongroep Marenland en Woningstichting Wierden en Borgen al gevraagd of zij mee willen doen met het project. Volgens wethouder Bé Schollema beheren deze groepen woningen waar snel winst te behalen is, bij het toepassen van energiebesparende maatregelen.

Het project is een initiatief van de gemeente Loppersum, Nationaal Programma Groningen, de eerdergenoemde woongroepen, huurdersverenigingen De Maren en De Huurder, Stichting Welzijn en Dienstverlening, Woonbond, energiecoöperaties in de gemeente Loppersum.