Vier zaken om nu aan te pakken

Aangeboden door: Zonwering-Weetjes.nl

Er zijn altijd wel een aantal klusjes die maanden- of zelfs jarenlang blijven liggen. Misschien heb je het te druk, weet je niet hoe je moet beginnen of heb je gewoon geen zin om met een nieuw project te starten. Dat is zonde, want sommige klusjes verhogen je woongemak aanzienlijk. Hier zijn vier belangrijke zaken die je het beste nu aan kunt pakken.

Schilder je deuren en ramen

Het zijn de details die jouw huis stijlvol en uitnodigend maken. Je deurposten en kozijnen verdienen af en toe wat extra aandacht; meestal in de vorm van een nieuw likje verf. Geef ze dezelfde basiskleur die je al jaren gebruikt, of fleur je interieur een beetje op door voor een trendy kleur te gaan. Benut deze klus meteen als kans om zonwering te installeren. Een zonnescherm zorgt voor extra schaduw in de zomer en houdt warme lucht buiten de deur.

Herstel losse plinten

Hoe lang je ook in je huis woont: er is altijd wel een plint die los zit of scheef is gaan hangen. Elke keer valt de plint weer op de grond, wat voor veel irritaties zorgt. Wacht niet langer en ga meteen aan de slag om deze plinten opnieuw vast te maken. Het is een simpel klusje waar je geen ervaren vakman voor hoeft te zijn. Het is mogelijk om ze vast te schroeven, maar lijm is ook een optie.

Ruim je rommelkamer op

Bijna iedereen heeft wel een ruimte in huis waar alle rommel wordt opgeslagen. Voor de een is dat de zolder, terwijl de ander vooral een rommelige kelder heeft. Steek je handen uit de mouwen en ruim deze kamer eens grondig op. Haal alles tevoorschijn en bepaal wat er weg kan en wat er moet blijven. Vervolgens berg je deze spullen netjes op in dozen en kasten, zodat jij jouw zolder, kelder, of extra logeerkamer weer gewoon kunt gebruiken.

Werk snoeren weg

Losliggende snoeren zijn voor veel mensen een doorn in het oog. Toch is het niet moeilijk om deze snoeren op een nette manier weg te werken. Het enige wat je nodig hebt is een kabelgoot, een paar tiewraps en een beetje geduld. Wil je het helemaal groots aanpakken? Dan is het ook mogelijk om de kabels weg te laten werken in je muren, al kost dat wel aanzienlijk meer geld.