Detacheringsbureau Or-Quest ziet grote kansen in Delfzijl en Eemshaven en opent kantoor in Delfzijl

Detacheringsbedrijf Or-Quest ziet dermate grote kansen in Delfzijl en Eemshaven dat het in februari een vestiging opent in Delfzijl.

Delfzijl en de Eemshaven staan aan de vooravond van gigantische bouwprojecten. De komende jaren worden miljarden geïnvesteerd in nieuwe ondernemingen en het verbeteren van bestaande bedrijven in onder meer de chemie- en energiebranche.

Hoger opgeleide specialisten zijn hiervoor onmisbaar. Zij zijn de specialiteit van het detacheringsbedrjf Or-Quest. In Noord-Nederland, en steeds meer ook daarbuiten.

‘Wij willen van A tot Z betrokken zijn’

,,We detacheren al in de scheepsbouwindustrie en zijn actief binnen de muren van een groot datacenter in de Eemshaven”, zegt Or-Quest-directeur Jelmer Spijksma. ,,De ontwikkelingen in de chemie- en energiesector maken dat we er alle vertrouwen in hebben dat we meer kunnen betekenen. En we denken dat dat het beste gaat vanuit een kantoor ter plaatse.’’

,,Wij willen van A tot Z bij de projecten betrokken zijn. Onze mensen kunnen een belangrijke rol vervullen bij zowel de bouw van nieuwe fabrieken als bij het optimaal draaiende houden ervan’’, vertelt consultant Annamarie Sieling.

Als specialist industrie wordt zij namens Or-Quest verantwoordelijk voor de vestiging in de haven van Delfzijl.

Beschikbaarheid goed en technisch personeel als vestigingsfactor

Directeur Cas König van Groningen Seaports ziet de komst van Or-Quest naar het havengebied als een welkome aanvulling. ,,We merken dat de beschikbaarheid van goed en technisch personeel voor nieuwe bedrijven steeds belangrijker wordt als vestigingsfactor”, zegt König.

,,Daarom zijn we zeer verheugd dat een bedrijf als Or-Quest zich in ons gebied vestigt. Or-Quest ziet volop kansen om de (toekomstige) bedrijven in onze havens te helpen met hun zoektocht naar de juiste mensen. En dat helpt ons weer bij de acquisitie van nieuwe ondernemingen.”