Brassband Constantijn Huygens komt met gewaagd nieuw concept

APPINGEDAM - Een breed publiek kennis laten maken met de ‘fenomenale sound’ van de brassband, staat hoog op het wensenlijstje van brassband Constantijn Huygens. Daarom houden de Damsters op zaterdag 15 februari om 20:00 uur ‘Magnificent Brass’ in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt.

De Zandprinses

In de Dijkstraat in Appingedm komt BBCH met ‘een uniek concert voor iedereen die van een leuk avondje uit houdt’. Naast de nodige theatertechniek en diverse showelementen, wordt het concert opgeluisterd door Rosa van der Vijver. Als ‘De zandprinses’ maakt ze met zand de prachtigste beelden en is onder meer bekend van TV.

De avond wordt gepresenteerd door Bert Groothedde. Constantijn Huygens staat onder de vertrouwde leiding van dirigent Richard Visser. Voor de kinderen wordt ’s middags om 16:00 uur Magnificent Brass Junior gehouden. Dat gebeurt met een aangepast programma en een voorstelling door de zandprinses.

Drempel verlagen

Door meerdere elementen toe te voegen aan het concert wil het orkest de drempel graag verlagen. Het gaat niet uitsluitend om de muziek, maar ook om een leuke avond uit voor jong en oud. Rosa van der Vijver zal een unieke bijdrage leveren. Tijdens de muziek maakt ze live beelden met zand die via een lichtplaat op op een groot scherm worden getoond.

Kaarten

Kaarten in de voorverkoop voor beide evenementen zijn verkrijgbaar via concertbbch@gmail.com of via de leden. Er zijn maximaal 200 zitplaatsen. Op vertoon van de flyer ontvangt men 2,50 korting aan de deur. De flyers liggen bij De Jong Bedden & Wonen in Appingedam en op de verschillende basisscholen.