Samen aan de gratis stamppot in Middelstum en Loppersum

LOPPERSUM - Lekker stamppot eten in een verwarmde tent, het kon vrijdag en zaterdag in Middelstum en Loppersum. En nog gratis ook.

Een prachtig initiatief van Jaap Nauta die in oktober Mijn Keuze, de app tegen eenzaamheid, lanceerde. . Nauta weet dat in het aardbevingsgebied Groningen veel mensen zich eenzaam voelen. En waarom wordt daar wel In december bij stilgestaan en niet in januari?

Live muziek

Het liep niet storm, maar toch een behoorlijk aantal mensen liet zich de maaltijd op het Concordiaplein in Middelstum en het Marktplein in Loppersum goed smaken. Ze konden kiezen uit drie soorten stamppot en er was ook nog erwtensoep en chocolademelk. Tijdens het eten werden ze ook nog getrakteerd op live muziek..

Uit het onderzoek van het RIVM blijkt dat 43 procent van de inwoners van Loppersum zich eenzaam voelt. In ‘t Zandt is het 46 procent en Zijldijk spant de kroon met 48 procent. Van de Lopsters voelt 9 procent zich zelfs ernstig eenzaam. Evenveel als in Zijldijk en Wirdum. In Groningen zijn Pekela en Hoogezand-Sappemeer met 48 procent het meest eenzaam, althans volgens deze statistiek.

Met deze treurige cijfers in het hoofd ging besloot Nauta een app te maken om het fenomeen te lijf te gaan. De gemeente hielp hem met 2000 euro subsidie om de app op gang te krijgen.