Eigen talkshow voor Tim den Besten in Forum Groningen: 'We moeten kunnen lachen én iets opsteken'

Presentator en documentairemaker Tim den Besten krijgt een eigen maandelijkse talkshow in Forum Groningen. Zondag is de eerste editie. Tims Talkshow is een samenwerking tussen Dagblad van het Noorden en Forum.

In de show, waarbij zo’n 180 mensen aanwezig kunnen zijn, komen iedere maand actuele gasten. Den Besten: „Ik hoop op mooie inhoudelijke gesprekken, maar ook dat we erg kunnen lachen, dat we origineel zijn, rare dingen hebben, dat mensen iets opsteken. En dat het publiek echt meedoet. Ik wil graag dat het gezellig en ongedwongen is.”

Bekend van documentaires

Tim den Besten werd beken met zijn documentaires waarin hij zelf vaak het lijdend voorwerp is. De laatste jaren is hij vooral te zien in Tims ^ Tent, een interviewprogramma waarin bekende en onbekende Nederlanders te gast zijn. Den Besten werd twee keer genomineerd voor de Sonja Barend Award, een vakprijs voor het beste tv-interview. Vanaf april is een nieuwe docuserie op tv te zien met Den Besten waarin hij voor de klas staat als leraar.

Den Besten woont in Amsterdam maar wil Groningen ontdekken met zijn talkshow. Bij de eerste editie is onder anderen Chun Sheng Yan te gast, de Chinese man die in Groningen woont, maar op papier niet bestaat. Verslaggever Rob Zijlstra van Dagblad van het Noorden bracht het verhaal over Chun naar buiten en is ook aanwezig.

Uiteenlopende gasten

Verder te gast: zanger Hans Hanneman die onlangs te zien was in The Voice en Dennie Jager die een dwarslaesie opliep bij een brommerongeluk, maar weer kan lopen dankzij een exoskelet. Ook Frisse Kater is te gast: een schoonmaakbedrijf dat de meeste bijzondere en lugubere plekken onder handen neemt.