Atelierroute langs 12 kunstenaars in Noord-Groningen

NOORD-GRONINGEN - De atelierroute Hoge Noorden trok in januari een groot aantal bezoekers. De volgende route op zondag 2 februari biedt weer een grote variatie aan kunst op verschillende adressen.

Twaalf unstenaars openen de deuren van hun atelier: in ’t Zandt zijn dat Rosiet Baris en Edward Hölzel en Marilyn Josiena en Jos Mulders. In Loppersum is het het werk te bekijken van Nanny ter Wiel, in Huizinge hebben Emca Wildeman en Josefien Alkema een gastexposant: Mary Velthoen.

Papiersculpturen

Het werk van Mary ontstaat naar aanleiding van foto’s die zij maakt tijdens haar wandelingen in de omgeving: landschappen in acryl en abstracte tekeningen in gekleurde inkt. Josefien maakt tekeningen en collages in zwart-wit, geïnspireerd op structuren in de natuur. De laatste serie is gemaakt van oude tekeningen, waarvan ze papiersculpturen en collages heeft gemaakt; upcyclen van materialen. Emca is graag bezig met allerlei creatieve materialen en technieken. In Kantens is het atelier van Gerda Onnes en Helga Ephraim te bezoeken en in Onderdendam de ateliers en galerie van Edwin Grissen en Rieneke Gollnau

De openingstijden zijn weer van 12 tot 17.00 uur. De namen en adressen zijn te vinden via: www.gerdaonnes.com.