Leerlingen lyceum verkopen duurzame plantenpotjes voor goed doel

APPINGEDAM - De leerlingen vwo3 Marieke Grootendorst, Noa Goede, Maartje Versteeg en Evelien van der Eide hebben een bedrijf opgericht, met de naam DGG Het Plantje. Ze verkopen duurzame plantenpotjes met bol en grond voor 2 euro per stuk voor een goed doel: onderwijs aan ontheemde kinderen..

Voor het vak economie op het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum kregen de 14-jarige meisjes te maken met een project van de Rabobank, genaamd Day for Change. Day for Change zet zich in voor een rechtvaardig economisch systeem. De opbrengst van het project gaat naar stichting Sonbola. Sonbola verstrekt onderwijs aan Syrische vluchtelingen/ontheemde kinderen en jongeren met focus op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid.

Ook thuisbezorging

DGG staat voor Duurzaam, Groen en Gezond. Als product maken ze duurzame plantenpotjes van oude plastic flessen, blikjes en glazen potjes. Bij het plantenpotje zit potgrond en een bloembol. De producten worden bij de klanten thuis bezorgd, binnen een straal van 15 kilometer rond Appingedam.

Op hun school aan de Pastorielaan in Appingedam is op donderdag 13 februari van 16.00 tot 18.00 uur de Day for Change markt te bezoeken.

Meer informatie over DGG Het Plantje is te vinden op hun website en via Facebook, mail en Instagram: website: www.dgghetplantje1.webnode.nl; mail: dgghetplantje@gmail.com; instagram: gg_het__plantje; Facebook: DGG Het Plantje.