Broer en zus Van Wijk pakken vijf prijzen op All-Style toernooi

APPINGEDAM - Sylvian van Wijk en zijn zus Sharyl van Wijk van TA Jan Ekem uit Appingedam hebben afgelopen weekend tijdens het en All-Style toernooi in de Evenementenhal in Delfzijl samen vijf prijzen in de wacht gesleept.

Onder anderen beoefenaars van kungfu, kickboksen, karate, pentjak en taekwon-do streden om de titel. Zelfs deelnemers uit België waren naar Delfzijl afgereisd.

Sharyl van Wijk behaalde bij de stijlpatronen, in een deelnemersveld van 14 sporters, met haar mooie beentechnieken overtuigend de eerste plaats.

In het doorgaand systeem, waarbij men een aantal minuten achter elkaar moet sparren, bleek taekwon-do, door de effectieve beentechnieken van Sylvian en Sharyl, te overheersen. Ze werden beide overtuigend kampioen.

Bij het punt-stop vechten, waarbij na een score de partij direct wordt stilgelegd om een punt wel/niet toe te kennen was het even wat lastiger. Sylvian van Wijk moest het onder andere opnemen tegen een Belgische punt-stop specialist, die later ook de winnaar bleek te worden. De Belg was even te snel voor Sylvian en hij moest daarom genoegen nemen met de de plaats. Sharyl van Wijk had haar zinnen gezet op een derde titel en mocht in de finale strijden tegen een kungfu beoefenaarster. Ze kwam even op achterstand te staan, maar werkte die met haar zijwaartse trappen snel weg en werd ook op dit onderdeel kampioen.