Rugbyers Phoenix komen inhoud tekort tegen Bulldogs

DELFZIJL - De rugbyers van Phoenix uit Delfzijl hebben zondag hun thuiswedstrijd tegen de Bulldogs met 24-41 verloren.

De bezoekers konden in de tweede helft het verschil maken. Bij rust was het verschil nog maar drie punten. Phoenix kon het goede spel van de eerste helft echter niet vasthouden.

Lennart Boerma

De club uit Almere begon scherp aan de wedstrijd. De Bulldogs, met een leuke mix van ervaring en jongen talenten, zette Phoenix al snel op een achterstand van twee tries. Phoenix herstelde zich echter snel. Goed samenspel tussen de voorwaartsen en de snelle mannen in de lijn bracht uiteindelijk Lennart Boerma in stelling. De jonge Boerma doorbrak de verdediging van de Bulldogs en wist de eerste try van deze middag voor de thuisploeg te scoren. Wat daarna volgde was een typisch verhaal van stuivertje wisselen.

Uitstekende conversies

Wanneer de Bulldogs wisten te scoren was het Phoenix dat direct reageerde met eveneens een try. Mede door uitstekende conversies van Stan Doornbos wist Phoenix het gat te verkleinen tot drie punten en met dit verschil gingen beide ploegen de rust in.

Conditioneel tekort

De beginfase van de tweede helft was een echt gevecht. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter cadeau en er werd op de scherpst van de snede gespeeld. Langzaam maar zeker werd duidelijk dat Phoenix conditioneel tekort kwam. Meer en meer tackles werden gemist en in balbezit was het te rommelig en onnauwkeurig aan Delfzijlster kant. Langzaam maar zeker wisten de Bulldogs het verschil op het scorebord tot uiting te brengen en een verdiende zege te behalen.

Zondag 2 februari is de volgende wedstrijd voor DRC Phoenix. Dan staat de uitwedstrijd tegen de sterke Groninger studenten op het programma.