Open huis bevingsbestendige nieuwbouw Focco Ukenalaan Appingedam

APPINGEDAM - Twee nieuwe, gasloze en aardbevingsbestendige woningen aan de Focco Ukenalaan zijn vorige week door Woongroep Marenland en Bouwgroep Dijkstra Draisma opengesteld voor de bewoners.

Veel bewoners die een soortgelijke woning krijgen grepen dit moment aan om een kijkje te nemen. Zo kregen ze een goede indruk van de wijze waarop hun nieuwe huis wordt ingedeeld, hoe het wordt opgeleverd en welke keuzes ze nog kunnen maken.

Nieuwbouw in Appingedam

In opdracht van Woongroep Marenland en Nationaal Coördinator Groningen bouwt Bouwgroep Dijkstra Draisma 233 nieuwe, aardbevingsbestendige woningen in Appingedam; 164 huurwoningen en 69 koopwoningen. De eerste 24 nieuwe woningen aan de Focco Ukenalaan zijn inmiddels klaar.

Twee van deze woningen konden bezocht worden door de toekomstige huurders en kopers. Er zijn 24 levensloopbestendige woningen gebouwd, geschikt voor kleine huishoudens en senioren. De woningen zijn aardbevingsbestendig, gasloos en zeer energiezuinig.” De Boer organiseerde het open huis samen met bewonersbegeleider Eelkje

De reactie van kijkers was dat het veel ruimer en lichter is dan dat ze hadden verwacht.

Tevreden bewoners

Aan de Focco Ukenalaan hebben de eerste bewoners inmiddels hun intrek genomen. De familie Windt zit op dit moment midden in de verhuizing. Ze zijn blij met de hulp die ze tot nu toe hebben gekregen. Mevrouw Windt vertelt: „Eerst keken we erg op tegen het verhuizen en de nieuwe woning, maar nu ben ik heel blij. Het ziet er mooi ruim en licht uit en het is lekker warm. Als de verhuizing ook achter de rug is en alles is uitgepakt, dan gaan we echt genieten.” „Toen we verhuisden zagen we pas hoe oud en uitgeleefd ons vorige huis er uit zag,” geeft de heer Windt aan. „We zijn heel gelukkig met ons nieuwe huis én we hebben nu meteen een slaapkamer beneden”.