Europa's grootste voetbaltalenten actief in Delfzijl: Finaledag Eurocup te bekijken via livestream

De finaledag van de Eurocup, het beroemde indoortoernooi voor teams onder 13 jaar in Delfzijl, is vandaag live te volgen via een livestream.

Het is de eerste keer dat de organisatie de 16 minuten durende wedstrijden, waarin op kunstgras en met boardings aan de zijkanten met vijf tegen vijf wordt gespeeld, live uitzendt.

Meerdere camera’s

,,Het bedrijf Camerize is hier aanwezig om alles met meerdere camera’s vast te leggen”, zegt organisator Roy Boxmeer. ,,Dat voegt echt iets toe aan het evenement.”

,,Ik ben er heel blij mee, want zo kunnen ook mensen die geen kaartje hebben kunnen bemachtigen de wedstrijden zien”, zegt Boxmeer. Zowel zaterdag als zondag is het toernooi met 2000 man per dag tot de laatste plek uitverkocht. Boxmeer: ,,Er was zoveel belangstelling voor, dat we het wel meer dan twee keer hadden kunnen uitverkopen.”

Clubs uit de buitencategorie

De deelnemende teams zijn dan ook wederom uit de buitencategorie. Naast FC Groningen en het regioteam doen onder meer de -13-teams van Ajax, Feyenoord en PSV mee en uit het buitenland onder andere Chelsea en Bayern München, de winnaar van vorig jaar. Arsenal en Valencia zijn er voorde de eerste keer bij.

Vooral de Spaanse club doet het goed. In poule B wist het te winnen van FC Groningen (4-2) en verloor het nipt van Ajax (4-3). Vanochtend zijn de laatste pouleduels, waarna om 10.50 uur de kwartfinales beginnen. De finale staat gepland voor even na 15 uur.

De achtste editie van de Eurocup wordt gehouden in de scheepshal van Wijnne Barends.

De uitslagen en de livestream zijn hier te vinden, op de website van de organisatie.