Mondzorgkaravaan Dokters van de Wereld naar Hoogezand: gratis behandeling voor mensen zonder geld voor tandarts

Inwoners van Midden-Groningen voor wie mondzorg onbetaalbaar geworden is, kunnen vrijdag 24 januari eenmalig gratis naar de tandarts. De mondzorgkaravaan van Dokters van de Wereld komt naar Hoogezand.

Dokters van de Wereld, onderdeel van het internationale Médecins du Monde-netwerk, helpt mensen die vanwege geldgebrek niet naar de tandarts kunnen en rondlopen met klachten. Ze doet dit omdat ze vindt dat iedereen toegang moet hebben tot mondzorg.

Dat is nu niet het geval: voor ruim 500.000 mensen in ons land is mondzorg onbetaalbaar geworden. Deze mensen hebben geen geld voor een aanvullende tandverzekering.

SP

De mondzorgkaravaan van Dokters van de Wereld doet Hoogezand op uitnodiging van de SP aan. ,,Veel mensen kunnen goede mondzorg niet betalen”, zegt SP-raadslid Julia Polat.

,,Dokters van de Wereld voert daar campagne tegen met een petitie, maar ook door mensen daadwerkelijk te helpen. De SP vindt dat een geweldig initiatief en we zijn heel blij dat ze ook naar Midden-Groningen willen komen.”

Rommelmarkt

Aan de komst van de mondzorgkaravaan zijn kosten verbonden. Daarom houdt de SP zaterdag 11 januari een rommelmarkt in De Kern in Hoogezand. Polat: ,,Daarvoor vragen we steun van de inwoners. Zij kunnen meehelpen door spullen in te brengen voor de rommelmarkt of door daar spullen te kopen.”

Mensen die spullen willen inbrengen, kunnen de SP bellen op 06-11596736.