Lokale clubs zijn eruit: nieuwe plaatselijke partij heet Lokaal Belang Eemsdelta

Lokaal Belang Eemsdelta. Onder die naam gaan de drie grootste lokale partijen uit Loppersum, Delfzijl en Appingedam samen verder. Dat maakten ze woensdagmiddag bekend op Landgoed Ekenstein.

De samenwerking is tot stand gekomen met het oog op de naderende herindeling. Op 1 januari 2021 is het zo ver. Dan gaan Loppersum, Appingedam en Delfzijl fuseren tot een gemeente: de gemeente Eemsdelta.

Drie grote lokale partijen

Lokaal Belang Eemsdelta ontstaat uit de drie grootste lokale partijen uit dit gebied: Fractie 2014, Gemeentebelangen Appingedam en Loppersum Vooruit. De nieuwe naam wordt al in januari 2020 in gebruik genomen.

De slogan van de nieuwe partij is ‘dichtbij en betrokken’, met een logo waarop een opgaande zon met landerijen te zien is. De vorm van het logo is gebaseerd op de omtrek van de drie gemeenten samen. De kromming is de kustlijn.

Gemeentebelangen Eemsdelta

Een andere lokale partij, Lijst Stulp in Delfzijl, claimde in april al de naam Gemeentebelangen Eemsdelta. Dit tot frustratie van de andere drie die daardoor op zoek moesten naar een andere titel.