Phoenix sluit kalenderjaar af met vuurwerk

DELFZIJL - Het degradatieduel tussen DRC Phoenix en RCO Harlequins uit Oldenzaal werd met duidelijke cijfers gewonnen door de Delfzijlster rugbyers.

Het verschil werd vooral gemaakt in het open spel waar de snelle mannen van de Delfzijlsters moeilijk bleken af te stoppen. Ondanks de ervaren voorwaartsen van de Harlequins was het voornamelijk Phoenix wat de klok sloeg. Een duidelijke 94 – 17 overwinning was een mooie afsluiting van een moeizame eerste seizoenshelft.

Beide ploegen bezetten de onderste plekken van de 3e klasse Noord- Oost en maken een moeizaam seizoen door. Zowel de Harlequins als Phoenix hebben veel personele problemen. Qua spelstijl leken de ploegen deze middag totaal niet op elkaar. De gasten uit Oldenzaal waren vooral sterker en meer ervaren in de ‘voorwaartsen’. Phoenix beschikt over meer snelheid en gevaar in de zogenaamde ‘lijn’.

Drie spelers scoren eerste try

Na een moeizaam begin zonder averij begon Phoenix langzaam maar zeker de wedstrijd onder controle te krijgen. Dit gaf meer gelegenheid tot het opzetten van aanvallen en met drie snelle tries het verschil te maken. De Harlequins bleven echter rugbyen. Een line- out variant verraste Phoenix en bracht de tussenstand op 21 – 5. Daarna domineerde de thuisploeg. Marciano Menzen, Tirza Boerma en de jonge groeibriljant Erik van Dijk scoorden allen hun eerste try in het shirt van DRC Phoenix. Het restant van de tries werden gedrukt door Lennart Boerma, Jesse van Oosten, Christiaan Buist, Delfin van Woudenberg en Rolf Oosterhuis.

De Harlequins kwamen met drie tries net te kort om nog een bonuspunt te verdienen maar konden met hun gehavend team toch terugkijken op een goede wedstrijd. Phoenix kon door de ruime zege de maximale winstpunten bijschrijven en het kalenderjaar goed afsluiten.

Zondag 12 januari wordt de eerste wedstrijd van de zogenaamde ‘Plate’ gespeeld, met de onderste zes ploegen die uitmaken wie er gaat degraderen dit seizoen.