Overbodige winterjassen kunnen aan de boom tijdens Winterwarm Appingedam

APPINGEDAM - In en om de Nicolaïkerk vindt zaterdag 7 december het nieuwe evenement Winterwarm Appingedam plaats. Van 13.00 tot 21.00 uur treft de bezoeker een bont palet van kunst, ambachten en muziek aan.

Daarbij is er ook aandacht voor het warme jassen project. Op verschillende plekken in de wereld knopen mensen warme jassen om de bomen voor mensen die het wellicht koud hebben maar geen geld genoeg hebben om een jas te kopen. Winterwarm wil dit initiatief ook in Appingedam introduceren en nodigt Damsters uit om hun overbodig geworden winterjassen om bomen achter de kerk te knopen met een boodschap er aan bevestigd.

Quilts

Het thema vann de eerste Winterwarm is ‘eigen handwerk en creatie’. In de Nicolaïkerk is een tentoonstelling van quilts uit de Nationale Quilt Collectie te zien. Daarnaast is er een mini-hightea en zijn er workshops in verschillende technieken. Om en achter de kerk is het thema van Winterwarm Appingedam doorgetrokken in kraampjes en objecten die door het centrum zijn geplaatst. Hieraan is een fotowedstrijd via Facebook verbonden.

IJsbaan

De muzikale bijdrage wordt verzorgd door singer-songwriters en groepen uit binnen- en buitenland en is er theater-vermaak. Voor de kinderen is er een overdekte ijsbaan, schminken, knuffeldokter, knutselen en nog veel meer. Achter de kerk bevinden zich de overdekte ijsbaan van 150 vierkante meter en diverse kramen waar je de leukste dingen kunt scoren.

Wie zin heeft in een lekkere hap kan terecht bij een aantal foodtrucks. Scholen en verenigingen bakken kniepertjes en houden een verloting.

Winterwarm Appingedam vervangt Lutje WinterWelvaart Appingedam en Kunst in Kerk. Beide evenementen zijn nu samengevoegd tot één groot evenement dat wordt georganiseerd onder de paraplu van de Stichting Bie Daip die zowel expertise als vrijwilligers levert.