Innovatiefestival Midden-Groningen: bedrijven, instellingen en makers demonstreren kracht innovatie

De bibliotheek, de Vredekerk in winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand vormen zaterdag 7 december het decor voor het Innovatiefestival Midden-Groningen. Tientallen bedrijven, instellingen en makers uit de regio demonstreren op dit festival de kracht en impact van technologie, creativiteit en maken.

Bezoekers kunnen aan de hand van workshops, presentaties en demonstraties ervaren hoe lokaal geproduceerde innovaties smaken, hoe innovaties werken en welke nieuwe technieken worden toegepast.

Ze kunnen bovendien zelf (innovatieve)ideeën inbrengen. Deze worden beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar krijgt professionele begeleiding bij de ontwikkeling van het idee.

Erik Drenth. Foto: FotoKlick Fotografie

Erik Drenth

Wethouder Erik Drenth is een van de juryleden. Hij was ook nauw betrokken bij de organisatie van het festival. ,,Dankzij innovatie zien we dat we ons beter met elkaar verbinden, dat we meer kansen benutten en het onderwijs en bedrijfsleven steeds dichterbij elkaar komen”, zegt hij.

,,We moeten daar volop mee doorgaan. De bedrijven in onze regio zijn zeer creatief en innovatief. Dat biedt prachtige kansen en een gezond perspectief voor alle inwoners en voor onze regio.”

Jaap Borg. Foto: FotoKlick Fotografie

Jaap Borg

Zijn collega Jaap Borg, verantwoordelijk voor onder andere economische zaken, sluit zich daarbij aan. ,,We hoeven niet te vrezen voor innovatie. Sterker nog, innovatie gaat meer banen opleveren, ook in onze gemeente”, zegt hij.

,,Bedrijven innoveren volop en hebben daarbij regelmatig een koppositie in Nederland en soms zelfs in de wereld. We mogen daar trots op zijn.”

Zowel Drenth als Borg geeft aan dat grote behoefte is aan technisch geschoolde mensen. ,,Jongeren die nu kiezen voor een technische opleiding zullen zeker zijn van een baan. En dat geldt voor alle opleidingsniveaus”, weet Borg.