Henk de Haan verloot motor voor voedselbanken

TEN BOER - Oud-profvoetballer Henk de Haan laat zijn motor verloten voor de negen voedselbanken in de provincie Groningen.

De Haan is al enkele jaren ambassadeur van de voedselbank in de stad Groningen. Hij doet mee aan inzamelacties en leidt de bingoavonden voor cliënten van de voedselbank. Nu schenkt hij zijn gele Honda, type 750 VFR met maar liefst 100 paardenkrachten, aan dat goede doel.

De voedselbanken in onze provincie hebben te maken met een toenemend aantal huishoudens aan wie eten en ook non-food wordt verstrekt. Maar liefst 2.750 gezinnen worden nu voorzien en het aantal neemt nog steeds toe. Daarmee ook de kosten en enkele Voedselbanken hebben het moeilijk ook het hoofd boven water te houden. Alle Voedselbanken werken met uitsluitend

De loten kosten 5 euro per stuk. Tijdens de pauze van de voetbalwedstrijd FC Groningen – Emmen wordt de winnaar aangewezen door de rijdende notaris Kluitenberg in het Hitachi Capital Mobility Stadion op zaterdag 22 december 2019.

Meedoen aan de actie kan door 5 euro te storten op rekeningnummer NL 25 RABO 0 330 2886 79 van Voedselbanken provincie Groningen, met de vermelding ‘Motorlot Henk de Haan’.