Weer ruime nederlaag voor Phoenix

DELFZIJL - Ondanks een goed begin van de mannen uit Delfzijl wist Phoenix in de wedstrijd tegen Greate Pier niet tot scoren te komen. Het team uit Leeuwarden won ruim, met 0-78.

Phoenix kwam op eigen veld een aantal malen in kansrijke positie maar miste ervaring en rust op de juiste momenten. Greate Pier is nog volop in de race voor het behalen van de poule waarin na de winterstop gestreden gaat worden om het kampioenschap.

Phoenix draait wederom een moeizaam seizoen. De beginfase van de wedstrijd gaf echter een heel ander beeld dan een ieder had verwacht. Phoenix begon sterk en zette Greate Pier ver terug. De bezoekers moesten ruim tien minuten vol in de verdediging. Met goed werkende aanvalspatronen bleef de thuisploeg gaten vinden, echter kwam men keer op keer een metertje te kort.

Na de goede beginfase van Phoenix leek het alsof Greate Pier een versnelling hoger ging spelen en bleken de fysiek zwaardere spelers van Greate Pier bleken moeilijk af te stoppen voor de jonge spelers van Phoenix.

Voor Phoenix staat komend weekend opnieuw een pittige uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is Dwingeloo.