Ondergeschikte rol Neptunus-roeiers in Hel van het Noorden

DELFZIJL - De Neptunusroeiers Eva Griep en Maarten Veninga hebben zondag geen vooraanstaande rol kunnen spelen tijdens de Hel van het Noorden, de roeiwedstrijd op het Eemskanaal tussen Woltersum en Ruischerbrug.

In een achtervolgingsrace over zes kilometer streden roeiers uit het hele land in een- en tweepersoonsboten om de eer. Omdat er bij de Hel geen veld is voor zestienjarigen deden Maarten Veninga en Eva Griep mee in het jongens en meisje achttienveld.

Eva Griep startte te voorzichtig en verloor daarmee de aansluiting op het veld. De tweede helft van de race verliep beter maar het verschil was te groot. Uiteindelijk was er de negende plaats voor Eva.

Voor Maarten lagen de verwachtingen, na zijn eerste plaats op de Vechtrace en een tweede plaats op de sterk bezette Tromp Boatrace, hoog. Direct na de start werd echter al duidelijk dat het niet echt wilde vlotten bij Maarten. Het roeien oogde wat traag en dat kwam ook naar voren in de tussentijden. Een plaats bij de eerste tien leek ver weg. Uiteindelijk werd Maarten twintigste in het veld van ruim dertig deelnemers.