Phoenix houdt kampioenskandidaat Groningen maar net onder de 100 punten

DELFZIJL - Vanwege een eerdere afgelasting speelden de mannen van Phoenix op vrijdagavond in Groningen. Het werd een kansloze missie tegen het tweede team van de Groningers dat momenteel kandidaat nummer één is in de race om het kampioenschap van de derde klasse. De score bleef net binnne de 100 punten: 97-5.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk welk team deze wedstrijd de overhand zou hebben. De Groningers speelden met meer structuur en waren technisch vaardiger. Het was in de beginfase dan ook Groningen wat de klok sloeg. Phoenix had moeite met het snelle spel van de gastheren en kreeg een flink aantal tries tegen in een korte tijd.

Lennart Boerma

De Delfzijlsters kwamen gedurende de eerste helft langzaam maar zeker wat beter in het spel en wisten zelf ook enkele goede aanvallen op te zetten. Vooral het sterke loopwerk van Lennart Boerma gaf veel dreiging. Een aantal keren kwam Phoenix dichtbij de trylijn echter door goed verdedigen van de Groningers bleven scores uit.

Toch een try

Het tweede bedrijf ging verder waar de tweede helft mee eindigde. Phoenix kon meer op de aanval spelen maar ondanks het balbezit bleven tries uit. Groningen begon ook iets slordiger te spelen maar wist toch regelmatig tries te scoren. Het einde van de wedstrijd gaf de mannen uit Delfzijl toch nog een lichtpuntje. Groningen wilde een echte monsterscore behalen maar het was juist Phoenix dat in de laatste minuten een try wist te scoren. Met een 97 – 5 op het scorebord bleven de winstpunten meer dan verdiend op het sportpark Esserberg.

Greate Pier volgende tegenstander

Waar Groningen in de komende weken goede stappen kan zetten in strijd om het kampioenschap zal Phoenix nog een lang seizoen hebben in de onderste regionen van de derde klasse. Zondag 24 november speelt Phoenix haar volgende wedstrijd. De thuiswedstrijd tegen Greate Pier uit Leeuwarden staat dan om 15:00 uur op het programma.