Minister Knops op bezoek bij bewoners eerste gasloze appartementencomplex Delfzijl op Doklanden

DELFZIJL - Minister Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft donderdag in het kader van de versterkingsopgave van Delfzijl een bezoek gebracht aan de havenstad.

Een belangrijk onderdeel was het bezoek aan complex van 18 appartementen Houtwerf van Acantus op Doklanden. Dit zijn de eerste nieuwe woningen voor bewoners uit de Zandplatenbuurt Noord en omgeving vanuit de versterkingsaanpak Delfzijl. De appartementen in de Houtwerf zijn aardbevingsbestendig en bovendien de eerste gasloze woningen in Delfzijl. Op 30 oktober hebben alle bewoners de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. De minister bezocht een van de kersverse bewoners.

Daarnaast was er onder meer een gesprek met een afvaardiging van de Belangengroep Versterking Zandplatenbuurt. Voorafgaand aan deze gesprekken praatte burgemeester Gerard Beukema de minister bij over de situatie in Delfzijl.

Het bezoek vond plaats in samenwerking met de gemeente Delfzijl. De gemeente en Acantus heben ook aandacht gevraagd voor de bewoners en hun woningen die nu nog in het opname- en beoordelingsprogramma zitten. Anita Tijsma, directeur-bestuurder Acantus: „Je ziet dat duidelijkheid, het bieden van perspectief en ook de eigen regie over de woontoekomst enorm bijdragen aan rust bij de mensen die het aangaat. Zodra deze rust ontstaat, ontstaat ook ruimte voor meedenken, plannen uitwerken en de toekomst. Ik gun dit ook de bewoners die nu nog in het opname- en beoordelingsprogramma zitten.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Brink, afdeling Marketing & Communicatie van Acantus via 06 345 90 598, via het algemene nummer 0900 – 8400 of via communicatie@acantus.nl.