Tweede editie Grode Grunneger Dictee in Ten Boer

TEN BOER - De tweede editie van het Grode Grunneger Dictee wordt woensdag 11 december om 19.30 uur in het Dorpshuis van Ten Boer gehouden.

Het initiatief gaat uit van de Grunneger Toalgroep onder leiding van Ankie Bours en Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC). Het thema van de avond en van het dictee is Meziek. Samenstellers van het Grode Grunneger Dictee zijn docente Gronings, Coby Vermeeren-Thedinga en ‘toalsman’ van het eerste uur Fré Schreiber.

Riemke Bakker

Net als vorig jaar zal een deskundige jury aanwezig zijn voor het nakijkwerk. Riemke Bakker, toneelspeelster bij theatergroep Waark en docente Gronings, leest het dictee voor. De presentatie van de avond is in handen van Henk Scholte, consulent van Centrum Groninger Taal & Cultuur.

Randprogramma

In de pauze zal Henk Scholte een historische beschouwing over Grunneger meziek geven en streektaalzanger Krzysztof Groen vult hem aan met een optreden. De nummer één, twee en drie winnaars van het Grode Grunneger Dictee worden aan het einde van de avond beloond mit n schiere pries.

Opgave voor het dictee is noodzakelijk, via: gtgroep@gmail.com. Zowel deelnemers als belangstellenden zijn welkom.