Café van de Vrijheid in Loppersum

LOPPERSUM - In de maand november houden De Verhalen van Groningen, Biblionet en Vrijdag in de bibliotheek een Café van de Vrijheid.

Op maandag 25 november om 19.30 uur wordt de bibliotheek van Loppersum aan gedaan. Tijdens deze bijeenkomst, die gepresenteerd wordt door Marcel Nieuwenweg, worden verhalen over de Tweede Wereldoorlog opgehaald. Men is op zoek naar Groningers die verhalen uit hun regio op een eigen manier willen doorvertellen.

75 iconische verhaalen

De provincie Groningen viert en herdenkt volgend jaar op 4 en 5 mei 75 jaar vrijheid met een groots provinciaal programma. De Verhalen van Groningen zal het verhaal van de Tweede Wereldoorlog in Groningen vertellen aan de hand van 75 iconische verhalen uit alle Groningse gemeenten.

Gedicht

De organisatie is op zoek naar kunstenaars, culturele instellingen, scholen, 4 en 5 mei comités, historische verenigingen en andere organisaties die deze verhalen op hun eigen manier willen verbeelden. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een gedicht, theater, muziek, beeldende kunst, exposities of uitgezette routes.

Om ervoor te zorgen dat we al deze verhalen bij elkaar krijgen, maakt het Café van de Vrijheid een ronde door de provincie. Heb jij een aangrijpend verhaal of foto uit die tijd? Neem deze dan mee op 25 november naar bibliotheek Loppersum, Kreupelhof 2.