Teijin Aramid breidt uit in Emmen en Delfzijl: tientallen banen erbij

Emmen / Delfzijl - Teijin Aramid, producent van het sterke Twaron-vezel, begint met de uitbreiding van zijn vestigingen in Delfzijl en Emmen.

Na voltooiing zal de productiecapaciteit in beide fabrieken met 25 procent zijn toegenomen. De uitbreiding is nodig vanwege de toenemende vraag naar Twaron. Die ondoor de wereldwijde trend om producten die lichter, veiliger en duurzamer zijn.

Nieuwe banen

De uitbreiding van de vestigingen is waarschijnlijk in 2022 een feit. De werkgelegenheid neemt dan naar verwachting toe met enkele tientallen banen. In de nieuwe productiecapaciteit wordt ook gebruik gemaakt van nieuwe technologieën met een geringere CO2-uitstoot.

De fabriek in Delfzijl maakt de grondstof waarvan de vestiging in Emmen garens, vezel en pulp maakt. Deze producten worden onder meer gebruikt voor autobanden en vliegtuigcontainers.

Ongelooflijk veelzijdig

“Twaron is een ongelooflijk veelzijdig product”, zegt Gert Frederiks, topman van Teijin Aramid. ,,Als marktleider blijft Teijin Aramid investeren in het moderniseren van de productie om er zeker van te zijn dat onze klanten hun grenzen kunnen blijven verleggen. Tegelijkertijd willen ook wij onze grenzen blijven verleggen en gebruiken we deze kans om onze productiefaciliteiten op een duurzame wijze te moderniseren. Uiteindelijk willen we dat de hele aramide keten duurzaam en circulair is. Dat betekent dat wij, aan de ene kant, werken aan het efficiënter omgaan met energie en bijdragen aan energietransitie en het vergroenen van onze grondstoffen. En aan de andere kant zorgen we ervoor dat onze klanten hun toepassingen duurzamer maken door Twaron te gebruiken.”