Gemeente Delfzijl steunt DelfSail 2021 met subsidie van 300.000 euro

Stichting DelfSail krijgt 300.000 euro subsidie van de gemeente Delfzijl voor de organisatie van het maritieme evenement DelfSail 2021. De beide partijen ondertekenden maandag een uitvoeringsbijeenkomst.

De gemeente vindt het belangrijk dat de stichting de middelen heeft om de taken waarvoor zij verantwoordelijk is professioneel te organiseren.

‘Delfzijlsters dragen de zee en de haven in hun hart’

,,DelfSail draagt bij aan het versterken en verbeteren van het imago en de aantrekkingskracht van de gemeente Delfzijl. We zetten Delfzijl op de kaart als een gastvrije en maritieme gemeente waar veel te zien en te beleven is. Delfzijlsters dragen de zee en de haven in hun hart”, zegt burgemeester Gerard Beukema.

,,We zijn er trots op dat een grootschalig evenement als DelfSail binnen onze gemeente wordt georganiseerd. Het is een prachtig feest voor onze inwoners en trekt veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Honderden vrijwilligers maken DelfSail mogelijk, maar zonder financiële steun is het voor hen niet mogelijk het evenement te organiseren.”

Professionaliseren

,,Door deze subsidie kan Stichting DelfSail zich verder professionaliseren in alle sectoren die met het evenement te maken hebben, zoals veiligheid en bereikbaarheid”, zeggen voorzitter Jan Koolhof en directeur Jeannette Blijdorp.

,,Ook geeft de subsidie de stichting de mogelijkheid een beter en mooier DelfSail te organiseren dan ooit tevoren.”

DelfSail wordt van 10 tot en met 13 juni 2021 voor de 7de keer gehouden.