Nieuw kunstgrasveld v.v. Middelstum geopend

MIDDELSTUM - Wethouder Bé Schollema heeft vrijdagavond samen met een groep kinderen het nieuwe kunstgrasveld van v.v. Middelstum in gebruik genomen. Dat deden ze onder de klanken van muziekvereniging Concordia.

De jaarlijkse lampionoptocht eindigde dit keer op het nieuwe veld, waarna de deelnemende kinderen de handen op elkaar legden. Na de opening speelden de allerkleinsten een wedstrijd op het nieuwe veld.

De afgelopen maanden is er op het complex van de vereniging hard gewerkt om de grootste terreininvestering van de voetbalclub te realiseren. Het nieuwe kunstgrasveld inclusief hekwerk, duurzame ledverlichting, ballenvangers en omheining is klaar. Om dit te realiseren is het tweede veld een aantal meters naar achteren verplaatst en zijn ook daar het hekwerk, de omheining en veldverlichting vernieuwd.

Half veld

Het nieuwe veld is een zogenaamd 'half veld', voornamelijk bedoeld voor de jeugd tot twaalf jaar. Voorzitter Meindert Schollema: „Voorheen gingen onze jongste spelers al vrij vroeg in de winter naar de sporthal. Met dit nieuwe veld kunnen ook zij veel langer buiten trainen. We zijn enorm trots op deze mooie toevoeging voor onze club. In combinatie met de mooie Hippolytushal, hebben we in Middelstum nu de beschikking over een prachtig sportcomplex waar het dorp jaren mee vooruit kan.”

Nationaal Programma Groningen

Het realiseren van het kunstgrasveld is (mede) mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen. Dit programma ondersteunt initiatieven die een bijdrage leveren aan een goede toekomst voor elke Groninger.