50 jaar kaasboer Van der Veen

APPINGEDAM - Kaasboer Van der Veen uit Kollum bestaat 50 jaar. Daar werd zaterdag op de weekmarkt van Appingedam even bij stilgestaan.

50 Jaar geleden begon vader Folke Jan van der Veen als kaasverkoper. Ongelooflijk trots is familie Van der Veen op deze mijlpaal. Sytze van der Veen staat vandaag de dag aan het roer van dit familiebedrijf en blikt graag even terug.

„Natuurlijk kan en wil ik niet alleen met de eer gaan strijken, want ik ben pas sinds 2006 verantwoordelijk voor het bedrijf. Mijn ouders hebben de moed gehad om in 1969 dit bedrijf op te starten en zij zijn ook verantwoordelijk geweest voor de groei binnen het bedrijf.”

„Ik luisterde als klein jochie van 6 al mee en kreeg zo ledere dag een stukje van het bedrijf mee. Gesprekken gingen dagelijks over het bedrijf en er was geen gebrek aan kaas op de boterham. Als kind besteedde ik al heel wat uurtjes in het kaaspakhuis. De liefde voor het vak én het familiebedrijf groeide en in 2006 was het moment dat ik het stokje van mijn vader mocht overnemen.”

Eigen huismerk

Van der Veen besefte al snel dat het bedrijf een modernisering nodig had vanwege het veranderde consumentengedrag. Gekozen is voor een sterk eigen huismerk met een hoog onderscheidend vermogen. Niet langer de goedkoopste zijn, maar de kaasboer met de lekkerste kaas van de beste kwaliteit. Daarnaast kreeg in 2018 het rijdend materiaal een bijpassende uitstraling; het sluitstuk van deze innovatie.

Van der Veen ziet de toekomst zonnig: “We staan als kaasboer elke week op 30 markten in Noord-Nederland, we hebben een enthousiast team dat zich betrokken voelt en dat ook uitstraalt naar onze klanten. We merken dat klanten de lekkere kazen en vriendelijk personeel waarderen.”