Nobelprijswinnaar Ben Feringa opent Jonge Onderzoekers Appingedam

APPINGEDAM - Professor Ben Feringa is woensdag 27 november om 15.00 uur de speciale gast tijdens de feestelijke opening van De Jonge Onderzoekers Eemsdelta in het Noorderpoortcollege aan opwierderweg 2 in Appingedam.

Feringa, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen, is winnaar van de Nobelprijs voor de Scheikunde in 2016 én ambassadeur van De Jonge Onderzoekers. Het programma staat in het teken van nieuwsgierigheid en is bedoeld voor zowel volwassenen als kinderen.

Nieuwsgierigheid

Na het welkomstwoord door Henk Hanson en Akke Groenewoud, bestuursleden van respectievelijk Stichting De Jonge Onderzoekers en Economic Board Groningen (EBG), is het podium voor professor Feringa. Tijdens zijn presentatie zal hij ingaan op het belang van nieuwsgierigheid, een onmisbare eigenschap voor iedere wetenschapper, uitvinder en maker.

Aansluitend zal professor Feringa de officiële openingshandeling verrichten, samen met de kinderen die deelnemen aan de activiteiten van De Jonge Onderzoekers in Appingedam.

Energiefiets

Vervolgens is er voor alle nieuwsgierige kinderen en volwassenen een proeverij van activiteiten die recht doen aan het motto van De Jonge Onderzoekers: kijk, doe, ontdek! De energiefiets, de menselijke stroomkring, springende stokjes, de zenuwspiraal en programmeren met mBot zijn voorbeelden van activiteiten waar jong en oud aan mee kan doen.

Stichting De Jonge Onderzoekers is al bijna vijftig jaar actief in de stad Groningen. Medewerkers zetten zich wekelijks in om kinderen en jongeren te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent voor wetenschap en techniek, met als doel een breder beroepsperspectief en betere kansen op de arbeidsmarkt voor de nieuwe generatie.

Appingedam en omgeving

Door een financiële bijdrage van de Economic Board Groningen (EBG) kunnen nu ook kinderen en jongeren uit de regio Appingedam eenvoudig deelnemen aan de activiteiten van De Jonge Onderzoekers.

Wilt u bij de opening aanwezig zijn dan kunt u zich aanmelden via:
eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl.