Aannemer gevonden voor kindcentrum RENN4 in Appingedam

Nadat de eerste aanbestedingsprocedure mislukte, is er nu toch een aannemer gevonden voor de bouw van het splinternieuwe kindcentrum voor kinderen met een beperking (IKC RENN4) in Appingedam.

Aan de Olingermeeden, tegenover de Olingertil, komt een nieuw kindcentrum. Hesco bouw BV uit Stadskanaal is gekozen als aannemer voor de nieuwbouw én de tijdelijke huisvesting voor de kindcentra OPwierde en Olingertil.

Dat zit zo. Voordat de leerlingen van RENN4 in het pand trekken, wordt het eerst als tijdelijke locatie gebruikt voor twee andere scholen. Leerlingen van de Integrale Kindcentra Olingertil en Opwierde krijgen kortstondig les in het gebouw als hun eigen schoolgebouwen versterkt worden.

Modulair bouwsysteem

De werkzaamheden zouden dit najaar starten, maar in september bleek dat de aanbestedingsprocedure was mislukt. De aannemer trok zich terug vanwege het modulaire bouwsysteem. Om het pand zouden tijdelijke lokalen worden gebouwd om genoeg ruimte te creëren voor de scholieren van de scholen die tijdelijk hun intrek nemen in het pand.

Het is niet bekend of de aannemer kiest voor traditionele of modulaire bouw. Hesco bouw gaat nu een plan en een ontwerp maken.

Vertraging

De gemeente Appingedam hield al rekening met een vertraging van een jaar. Als alles volgens planning verloopt, wordt de tijdelijke huisvesting rond de zomer van 2021 in gebruik genomen. In 2022 kan dan IKC RENN4 naar het nieuwe gebouw verhuizen. Dat is later dan gepland: eerder werd ervan uitgegaan dat RENN4 in 2021 al in het nieuwe gebouw zou trekken.