Nog beperkt aantal kaarten feestavond Bloemenshop 3Borg

SPIJK - Bloemenshop 3Borg Spijk bestaat alweer 5 jaar. Dat jubileum wordt op vrijdag 8 november gevierd met een feestavond met een optreden van Ancora en een mega bingo. Er is nog een beperkt aantal kaarten voor beide onderdelen in Pro Rege verkrijgbaar

Daaraan gekoppeld is er een feestweek van 11 tot 16 november. Dan zijn er drie koopavonden, met als het thema Sfeeravond, op woensdag, donderdag en vrijdag. Vrijdag en zaterdag zijn er kinderactiviteiten.

Op 12 november bestaat Bloemenshop 3Borg Spijk precies 5 jaar. Met het starten van een bloemenwinkel in het pittoreske dorp Spijk was voor de nieuwe ondernemers Klaas Jan Moesker en Ron Machielsen een grote uitdaging.

Vijf jaar geleden geleden begonnen ze in het tweedehands kledingwinkeltje . De heren hadden het winkeltje lekker knus ingericht met gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Zo ontstond er een heuse boom midden in de winkel die er heden ten dage nog staat. Hieromheen staan iedere week uit eigen binderij zelf gemaakte handgebonden boeketten en leuke arrangementen.

In die 5 jaar hebben de ondernemers diverse activiteiten georganiseerd. Zoals met de kerstdagen een kerstshow of met moederdag een moederdagplein en rond de spiekster jaarmarkt een bloemetjesmarkt.

Rechtstreeks van kwekers

Ze weten inmiddels welke wegen ze moeten bewandelen om de nieuwste producten, artikelen en trends in huis te halen. Hiervoor gaan de ondernemers vaak ver van huis en rijden regelmatig richting Aalsmeer. Tegenwoordig halen ze een aantal producten rechtstreeks bij de kwekers voor nog betere kwaliteit en om aantrekkelijke prijzen te scoren.

„Als bloemist heb je altijd werk,” zeggen de beide heren. „Er is hier altijd wat te doen. Zorgen dat de bloemen op water komen, boeketten gebonden worden, planten water geven, plukwerk en nog vele andere karweitjes.”

Uit jasje gegroeid

In de loop der jaren is het winkeltje wel uit haar jasje gegroeid. De heren hebben het geluk dat de huidige locatie grenst aan het pand van Onderhoudsbedrijf J. Stuve , die inmiddels zijn bedrijf heeft gestaakt. Hierdoor mogen de ondernemers gebruik maken van de nostalgische houtstek. Tijdens de jubileum week is de houtstek al in gebruik als winkel. Inmiddels zijn ze druk bezig met hun toekomstplannen. Hoe die zullen uitpakken houden ze voorlopig nog geheim maar dat het groter zal worden is geen geheim meer.

Op vrijdag 8 november organiseert Bloemenshop 3Borg Spijk en grootse bingo feestavond met medewerking van de populaire band Ancora. Tijdens deze bingoavond zijn prijzen als een weekendje weg , dinercheques, diverse huishoudelijke artikelen en diverse trend artikelen en vele bloemen en planten te winnen.

Kaarten zijn in voorverkoop te verkrijgen bij Bloemenshop 3Borg Spijk. Alleen naar Ancora kan ook. Telefonisch is reserveren mogelijk via: 06-57551146.