REX viert vijfjarig jubileum

DELFZIJL - Cafetaria REX aan de Waterstraat in Delfzijl viert van dinsdag 5 november tot en met zaterdag 9 november het vijfjarig jubileum.

De oudste cafetaria van Delfzijl en omstreken bestaat al sinds 1957, maar voor de derde eigenaar, Wiljan van Nieuwpoort, is het vijf jaar geleden dat hij de zaak overnam. „En dat gaan we vieren. Vanzelfsprekend met en voor de klanten die er voor zorgen dat wij ons mooie bedrijf kunnen runnen.” aldus van Nieuwpoort.

Moeilijke tijd

„Toen ik, samen met mijn vrouw, vijf jaar geleden deze zaak overnam was het best een moeilijke tijd. We zaten nog middenin de crisis. Bovendien werden ook de rioleringen vervangen in het centrum en maakte de grote brand, op de hoek van de Landstraat inclusief de nieuwbouw daarna het ook niet makkelijker voor ons. De klanten werden toch afgeschrikt door de slechte verbinding naar de Waterstraat. Helaas hebben wij, als ondernemers, in de Waterstraat, daar wel vaker last van. Dat merk je wel met evenementen. Maar wij hebben altijd geloofd in de zaak en met veel positiviteit en mede dankzij de goede inzet van ons personeel hebben we ons bedrijf naar een hoger plan getild.”

Huisgemaakt

„Wij zijn blijven ontwikkelen en veel trends gaan volgen. We zijn niet echt een doorsnee cafetaria. Onze hamburgers zijn behoorlijk groter dan gemiddeld, we verkopen gebakken vis en we staan bekend om onze patat specials. Mijn vrouw ontwikkelt en bedenkt zelf veel producten die huisgemaakt zijn. Dat vinden we heel belangrijk. Daarbij willen we zorgen voor een huiselijke sfeer als mensen bij ons komen eten.”

„Anderhalf jaar geleden zijn wij begonnen met het bezorgen aan huis en bedrijf. Daar wordt erg veel gebruik van gemaakt. Toch mooi als je iets nieuws gaat proberen en er wordt zo positief op gereageerd. Dan doe je het toch goed, naar mijn idee.”

Voordeel

„We gaan er een leuke week van maken met veel voordeel en cadeautjes voor de klant. Dinsdag 5 november is het de Dag van de Specials. De Specials zijn porties patat met 'iets erop'. Zoals patatje REX, Stoofvlees en hete kip. Alles uit eigen keuken. Maar ook de catamaran, waterfiets of een Friet du Mer. Alles is extra voordelig op deze dag. Woensdag 6 november is het Dellen-Dag. Veel verschillende frikandellen met veel verschillende smaken. Daar gaan we echt een feestje van maken. Donderdag 7 november is het Piekjes-Dag. Veel snacks en patat voor slechts één euro. Vrijdag 8 en zaterdag 9 november hebben we een enveloppenspel met prijsjes. Voor iedere betalende klant is er een prijsje. Men mag zelf aan een rad van avontuur draaien om een prijs te winnen.”

„Alles staat netjes op een rijtje in de advertentie verderop in deze krant. Op deze manier willen we de klanten onze waardering laten merken en danken voor hun aankopen en trouw.”