Breakdancen voor kinderen in Appingedam

APPINGEDAM - The Floor is Yours gaat in Appingedam van start. Dat is een serie van tien breakdancelessen in de gymzaal van de Olingertil.

The Floor is Yours wordt sinds 2017 twee keer per jaar georganiseerd door het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Mad Skills en de Nederlandse Breakdance League.

In Appingedam start The Floor is Yours op vrijdag 8 november met danscoach Peter Buring. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen elke vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur meedoen. De lessen zijn een uitstekende manier om kennis te maken met urban dance. De kosten voor de hele serie danslessen bedragen25 euro. Als ouders de lessen niet kunnen betalen, wordt het lesgeld betaald door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor de Damster editie van The Floor is Yours heeft stichting IVAK ondersteuning geboden qua locatie en contacten met de scholen.

Dancebattle

Onderdeel van de The Floor is Yours is een dancebattle. Deze battle van noordelijke deelnemers is op zondag 16 februari in Assen (Podium Zuidhaege). Hier maken de deelnemers kennis met het wedstrijdelement van breakdance. In een battle kunnen de leerlingen moves aan elkaar laten zien die ze in de lessenreeks geleerd hebben.

Inschrijven kan via: www.jeugdfondssportencultuur.nl/thefloorisyours.