Phoenix verrast met zege op topploeg

DELFZIJL - Phoenix zit dit seizoen in de hoek waar de klappen vallen. Zondag was het echter een ander verhaal voor de rugbyers uit Delfzijl. De ploeg wist een verrassende 50 – 41 overwinning te behalen op The Big Stones uit Havelte.

In een voor de neutrale toeschouwer mooie pot rugby wist Phoenix al snel een voorsprong te nemen en dieniet meer uit handen te geven, ondanks dat de ploeg uit Havelte met zeer goed rugby Phoenix een zware middag bezorgde.

De fysiek sterke ploeg uit Havelte is in de afgelopen jaren vaak de bovenliggende partij geweest. The Big Stones maken dit seizoen ook zeker kans om in de top van de 3e klasse te eindigen. Dit in schril contrast met Phoenix dat de nederlagen aneen rijgt.

Snelle tries

Het was dan ook verrassend dat de beginfase van de wedstrijd een compleet ander beeld gaf. Phoenix domineerde en speelde met goede afwisseling tussen de voorwaartsen en snelle mannen in de lijn. Dit resulteerde in twee snelle tries waarvan één gescoord werd door de goed spelende Delfin van Woudenberg. Het goede spel kon Phoenix echter maar moeilijk vasthouden.

De gasten bleken veel sterker in de scrum en ook in de line- outs had Phoenix het zwaar. Dit beeld zou typerend blijken voor de rest van de middag. Havelte moest het vooral van direct fysiek spel hebben terwijl Phoenix juist meer gebaat was bij open spel in de ruimtes van het veld. Qua scores leefden beide ploegen zich uit. Tries volgden elkaar in een rap tempo op. Phoenix bleef wel steedseen voorsprong houden.

Erik van Dijk

De tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Havelte had een grote dominantie in de scrum waardoor Phoenix moeite had met het opzetten van aanvallen. Beide ploegen bleven echter tries scoren en het scorebord maakte overuren. Mede door een try van de jonge Erik van Dijk, de eerste in zijn carrière in het eerste team van Phoenix, wisten de Delfzijlsters Havelte op afstand te houden.

Met nog een paar minuten te spelen won Phoenix een penalty in de scrum waardoor de voorwaartsen van Phoenix de wedstrijd over de streep wisten te trekken. De zege s een enorme opsteker voor de jonge onervaren ploeg.

Weer thuiswedstrijd

Zondag 3 november staat de volgende thuiswedstrijd gepland tegen een nog sterkere tegenstander. The Wild Rovers uit Doetinchem zijn dan te gast op sportpark Tuikwerd.