GroenRijk Eemsdelta 5 jaar in volle bloei

APPINGEDAM - GroenRijk Eemsdelta is vijf jaar in Appingedam gevestigd. Het ondernemersechtpaar André en Emma de Vries-Veling blikt terug.

„Terwijl wij er 5 jaar geleden geloof in hadden dat relocatie naar het Woonplein in Appingedam een goed plan zou zijn, bemerkten wij om ons heen veel twijfel. We hadden het uiteindelijk goed aan het Zwet in Delfzijl De krimp, vergrijzing en aardbevingsproblematiek speelden volop en bovendien zaten we in een economische crisis. Waarom dan toch je onderneming verplaatsen?”

„Zo’n kans tot relocatie van je bedrijf doet zich doorgaans hooguit één keer voor. Van stand-alone naar het Woonplein in Appingedam op een mooie locatie aan de N33 was een wens. We wilden graag groter, de hele Eemsdelta regio bedienen, ons team kunnen uitbreiden en ons specialisme nog beter ten toon spreiden. Dat zou alleen kunnen op die nieuwe plek.

Kracht van Woonplein

„We hebben de stap genomen en zijn daar heel erg blij mee. De kracht van een Woonplein, vergelijk het met een winkelstraat, is vele malen groter dan wij ooit hadden kunnen denken. Je versterkt elkaar in alle opzichten. Natuurlijk ben je er daarmee niet. Het komt aan op hard werken en met beide benen op de grond blijven staan. Dat past bij ons en bij deze regio waar wij beide vandaan komen. Ondernemerschap vraagt positiviteit en ook die jas past ons goed. Wij proberen positief in het leven te staan en dat uit te stralen naar ons team en onze klanten.

20 mensen

„We zijn er trots op werkgelegenheid te kunnen bieden aan een team dat meer dan 2.5 keer vergroot is in de afgelopen 5 jaar en op dit moment uit meer dan 20 mensen bestaat. Daarnaast werken we allebei graag met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben; wajongeren en mensen voor dagbesteding. Allebei werken we met veel plezier en enthousiasme volledig mee. Ook onze beide dochters, Loes (22) 5e jaars studentfarmacie en Roos (19) 2e jaars commerciële economie zijn met veel plezier op de zaterdagen actief in de winkel.”

Waar André de groenspecialist bij uitstek is, ligt Emma haar kracht bij de coördinatie van het team en alles wat ondersteunend is aan groen. De financiële en bedrijfseconomische aspecten zijn meer André zijn ding en Emma houdt de trends goed in de gaten voor de juiste inkoop en richt zich op de sociale media kanalen.

„Dit jaar zijn we 30 jaar een stel en ook zakelijk voelen we ons een sterk duo dat elkaar heel goed aanvult. In Appingedam zijn de assortimenten fors uitgebreid. Groenspecialisme, de naam GroenRijk zegt het al, blijft voorop staan zowel in huis als in de tuin. Bestaande afdelingen zoals gereedschap, potterie en vijverartikelen zijn vergroot maar er zijn ook nieuwe artikelgroepen bij gekomen. Het merk Maison Berger was vanaf het eerste jaar op het Woonplein zo’n succes dat de Lampe Berger shop met luchtzuiverende parfumbranders enorm is uitgebreid. Ook hebben we een groot assortiment tuinmeubelen en is onze dierenafdeling een specialisme op zich.”

„In onze winkel laten wij sferen zien om de klant op ideeën te brengen. We leggen de verbinding tussen groen en sfeer. Kenmerkend voor onze winkel is de persoonlijke benadering en gastvrijheid. Op elke afdeling bevinden zich specialistische en klantgerichte verkopers.”

Feest

„Het feestelijke gevoel van dit eerste lustrum willen we graag delen met onze klanten en daarom vieren wij feest op 7, 8 en 9 november. Op donderdagavond 7 november hebben wij een extra koopavond van 19.00 tot 21.30 uur onder het genot van een hapje en een drankje en live muziek. We hopen samen met onze medewerkers én met onze klanten GroenRijk Eemsdelta nog vele jaren op het Woonplein in Appingedam te laten bloeien.”