Geart Jorritsma loopt nieuw parcoursrecord Zeemijlenloop Delfzijl

DELFZIJL - Geart Jorritsma uit Sneek heeft zondag de achtste editie van de Zeemijlenloop Delfzijl op zijn naam geschreven. Hij deed dat in een nieuw parcoursrecord. De momenteel in Arnhem wonende atleet voltooide de zes zeemijlen (ongeveer 11,1 kilometer) in 35.14 minuten, bijna een halve minuut sneller dan het oude parcoursrecord.

Dat had hij overigens zelf twee jaar geleden gevestigd. Het parcoursrecord zal ook in de boeken blijven staan, want volgend jaar wordt de route iets gewijzigd, met in ieder geval de passage van de nieuwe strandbrug.

Prima weer

De weersomstandigheden waren prima voor het lopen van snelle tijden: 13 graden Celsius, windkracht 3 tot 4 en een fijn zonnetje erbij. Alwin Heijting uit Erm werd tweede, voor de lokale favoriet Maurice Smit uit Delfzijl. Die kampt al een tijd met luchtwegproblemen en kon daarom de concurrentie om de eerste plaats niet aan gaan. Bij de dames zegevierde Lisanne Langerijs, in 44,24 minuten.

941 lopers

Er deden in totaal 941 lopers mee aan de Zeemijlenloop. Bij de jeugd waren er wat meer deelnemers door de nieuw ingevoerde loopafstand van één zeemijl. Bij de peuterrun waren er niet al te veel deelnemers, waarschijnlijk door de verwachte kou.

De snelste Delfzijlsters waren Maurice Smit en Graciëlla Evertsz.

Alle uitslagen zijn te vinden op: www.zeemijlenloopdelfzijl.nl.