Al 800 deelnemers voor de Spooktochten in Appingedam

Ruim 800 deelnemers hebben zich al ingeschreven voor de zevende editie van de Spooktochten in Appingedam op 25 en 26 oktober.

Een avondje griezelen in de omgeving van Appingedam is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Er kan nog een beperkt aantal mensen deelnemen.

Theaterstuk

Voorzitter Hildo Winkels denkt dat de geboden kwaliteit zich uitbetaalt. „Dat heeft zeker met het succes te maken en ook het enthousiasme van de vrijwilligers speelt een belangrijke rol. Sommigen bouwen een compleet decor en studeren een heel theaterstuk in.”

Op beide avonden vertrekt er zodra de duisternis een beetje is ingevallen elke 7 minuten een groep van tien deelnemers bij Joey`s bar in Appingedam. De tocht van 5 kilometer heeft onderweg zelfs een pauzemoment om de deelnemers even op adem te laten komen. De tocht duurt ruim anderhalf uur.

130 vrijwilligers

Er werken 130 vrijwilligers mee, waaronder ook een hele toneelvereniging. „Daarnaast hebben we ook enkele echte acteurs ingehuurd,” vertelt Winkels, die benadrukt dat de veiligheid voorop staat. „We proberen alles vlekkeloos te laten verlopen. We lopen continue met 5 personen op de achtergrond om de veiligheid in elk deel van de route te monitoren.”

Zeer eng en luguber

Winkels denkt dat er weer extra veel schrikmomenten zijn. „De tocht wordt dit jaar zeer eng en luguber. Er wordt op de route ook een langgerekte freakcircus opgezet met de meest verschrikkelijke horrorclowns en freaks.”

Opgeven kan nog via: spooktochtappingedam@gmail.com.