Lissabon in de herfst

Aangeboden door: The Bagstore

Nog meer dan het voorjaar of de zomer, is Lissabon een stad om te bezoeken in het najaar. Geen last van de hitte en ook niet van de drukte. De maanden oktober en november zijn trouwens sowieso ideaal voor een korte stedentrip. Niet alleen zie je meer, maar ook kom je weer even helemaal bij. En eerlijk is eerlijk, de temperatuur is in Lissabon nu ook fijn.

Thuiskomen

Lissabon is een heerlijke stad. Je komt hier direct thuis en voelt je er absoluut welkom. Of je nu als doel de hippe hotspots hebt, de cultuur en historie, kunst of lange avonden heerlijk eten. Dit wordt jouw favoriete stad. In de ochtend prop je je belangrijkste spullen in je anti diefstal rugzak, en de rest van de dag is dan nog alleen maar genieten. 

Deze hoofdstad heeft veel te bieden. Of je nu houdt van de gevels met Portugese tegels in zonnige kleuren, in pasteltinten of met de oceaanblauwe patronen of van de trendy restaurants. In de hoger gelegen wijken van de stad, zoals in Mouraria, tref je de kleine kronkelende straatjes aan. Baixa ligt in het lager gelegen centrum en is iets ‘nieuwer’ doordat dit deel door een aardbeving werd verwoest (in 1755). Even uitpuffen op een terrasje? Zoek dan de Praça do Comércio op!

Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en ligt daarnaast aan de riviermonding van de Taag. Hier kom je voor het mooiste uitzicht over de stad en over het water. Naar boven ga je met de veel gefotografeerde trams of via de ijzeren Elevador de Santa Justa in het centrum. Ook een mooi uitzicht heb je langs de kade van de Taag aan de Avenida Brasilia. En klim je via een trap naar het dak van museum MAAT. dan zie je dat deze klim zeker niet voor niets is geweest. 

Tips

Het weer is in de herfst in de Portugese hoofdstad dan wel aangenamer dan in Nederland, een extra vestje mee kan geen kwaad. Overdag doe je er goed aan om je spullen goed op te bergen. Net als in andere steden zijn erin Lissabon helaas ook regelmatig zakkenrollers op pad. De rugzakken van XD Design zijn er op gemaakt om hip EN veilig te zijn. Zo ga je zonder zorgen op pad. Kies ook voor lekker lopende schoenen, want ongemerkt leg je heel wat kilometers af.

Voor de avond is het natuurlijk optutten geblazen. Het zuiden staat er om bekend dat ze werk van hun uiterlijk maken voor ze gaan dineren. En of je nu de avond begint met een diner en daarna gaat dansen, of lang blijft borrelen en genieten van de tapasgerechten waar Portugal om bekend staat, met een mooie outfit afgemaakt met een Ted Baker tas weet je zeker dat je goed zit. 

Voor welk hotel je gaat, is niet alleen afhankelijke van je smaak maar natuurlijk ook van je portemonnee. De keuze is in Lissabon in elk geval reuze. Van kleine familie hotels, met maar enkele kamers, tot helemaal in de watten gelegd worden in een vijfsterren hotel als het Four Seasons Hotel Ritz. Wat je ook kiest, Lissabon is in beide gevallen geweldig.